De Long Alliantie Nederland ontwikkelde, samen met zorgverleners en het Longfonds, het ‘landelijk zorgpad COPD longaanval met ziekenhuisopname’.

In het boekje Zorg met samenhang delen patiënten en zorgverleners hun ervaringen over dit nieuwe zorgpad. Ik verzorgde de interviews.

Lees Zorg met samenhang.

 Vijf interviews voor Long Alliantie Nederland.
Wat zijn erfelijke cystenieren? Hoe ontstaan ze en wat zijn mogelijke lichamelijke gevolgen? Hoe behandelt de nefroloog (nierarts) deze klachten en wat kan een patiënt zelf doen?

In opdracht van de Nierpatiënten Vereniging Nederland en de Nierstichting schreef ik een brochure waarin deze en andere vragen aan bod komen.

Klik op de afbeelding en bekijk de brochure.

 Brochure-Cystenieren
In het boek ‘Ademnood’ komen zeven slachtoffers van longziekten als gevolg van werk aan het woord. Ik interviewde deze mensen in opdracht van de Long Alliantie Nederland en het Longfonds.

Klik op de afbeelding en lees de adembenemende verhalen.

741
Grote, kleine, chique en eenvoudige stoelen. In de burgemeesterskamer van het Utrechtse stadhuis staan stoelen met een verhaal. Deze verhalen worden verteld in het ‘Stoelenboek’ van de gemeente Utrecht (ook verschenen als brochure). Ik deed de eindredactie. Omdat het leuk is af en toe een uitstapje te maken buiten de sector zorg en welzijn. STOELEN_Covers_Credit_54x85mm-HR
Stichting Al Amal is een onafhankelijke organisatie die de participatie van gezinnen, moeders, vrouwen en jeugd in Utrecht en Nederland wil bevorderen. Voor het 15-jarig bestaan van Al Amal is een jubileumboek gemaakt. De eindredactie was mijn taak. al-amal-440x352
Wat hebben mensen met COPD nodig om aan het werk te gaan of blijven? Daarover gaat het boek ‘Werken met de longziekte COPD, tussen wens en werkelijkheid’. Ik schreef het in opdracht van het Longfonds.

Klik op de afbeelding en lees.

journalist zorg welzijn tekstschrijver utrecht
‘Doktersromannetjes? Schrijf jij die? Écht waar?’ Als ik op een verjaardag de lachers op mijn hand wil hebben, weet ik waarover te beginnen. Laat ze maar lachen! Een doktersromannetje schrijven is helemaal niet zo gemakkelijk. Probeer zelf maar eens in precies 23.000 woorden een verhaal te schrijven, waarvan de spanningsboog geen moment verslapt. Ik deed het inmiddels een keer of tien voor de serie Dorpsleven van Uitgeverij Marken. Een leuke manier om mijn kennis over gezondheid en zorg te verwerken! doktersroman gezondheid zorg welzijn utrecht schrijver auteur